ico0
picture

Kuřecí burger s cibulovými kroužky a bílou BBQ omáčkou

V minulé části jsme si řekli recept na výborný originální hovězí hamburger který každého dostane. Ale co když host nechce hovězí. Proto mu můžeme nabídnout senzační kuřecí hamburger který sice není tak běžný jako klasický hovězí ale přesto je to skvělá alternativa pro ty co nechtějí hovězí.

picture

Kuřecí burger:

picture

 

  • Kuřecí prsa -1,5kg
  • Vejce -4ks
  • Strouhanka - 0,5kg
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Čerstvý tymián
  • Plnotučná hořčice - 4 polévkové lžíce
  • Hamburgerová bulka
  • Rajče
  • Ledový salát
  • Červená cibule

 

Cibulové kroužky:

picture

 

  • Bílá cibule
  • Hladká mouka - 1kg + trochu na posypání
  • Vejce - 8ks
  • Světlé pivo - 0,8l
  • Slunečnicový olej
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

 

Bílá BBQ omáčka:

picture

 

  • Bílá cibule - 2ks
  • Majonéza - 0,5kg
  • Bílé víno - 0,2dcl
  • Česnek - 4 stroužky
  • Plnotučná hořčice - 4 polévkové lžíce
  • Citronová šťává - 2 polévkové lžíce
  • Hrst petržele
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

 

Postup:

  1. Očištěná kuřecí prsa pomeleme na mlýnku na masu (mlýneky na maso). Do pomletého masa přidáme nasekaný tymián (nože a prkýnka), hořčici, vejce, strouhanku, sůl a čerstvý pepř. Všechny ingredience smícháme v hnětači a důkladně promícháme (hnětače). Pokud bude směs na burgery příliš řídká přidáme ještě strouhanku která směs zahustí.
  2. Po důkladném promíchání tvarujeme masové placky. Než placky vytvarujeme rozpálíme si gril (grily). Výběr grilu je základ protože bez dobrého grilu se může stát že maso nebude dobře ogrilované. Pokud je třeba gril slabý nemusí stíhat nápor více grilovaného masa zároveň.
  3. Potřeme gril olejem a začneme grilovat. Maso grilujeme cca 7 minut z každé strany aby bylo pěkně propečené (Samozřejmě záleží na tloušťce vaší placky). Ke konci grilování masa přidáme na gril také hamburgerovou housku kterou důkladně opečeme ze všech stran dozlatova.
  4. Připravíme si bílou BBQ omáčku které dá vašemu jídlu jedinečnou chuť a šmrnc. Cibuli nakrájenou nadrobno a nasekaný česnek opečeme na oleji do sklovata (sporáky, hrnce a vařečky). Přidáme Čerstvě mletý pepř a zalijeme bílým vínem. Vše společně přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut. Směs necháme vychladit v šokéru. (šokéry)
  5. Po vychladnutí přidáme majonézu, hořčici, citronovou šťávu, nasekanou petržel a vše důkladně promícháme. Dochutíme podle chuti solí a pepřem.
  6. Jakmile máme opečené housky na Burgery a maso začneme pomalu vše chystat na servírování. Spodní část housky potřeme tenkou vrstvou bílé BBQ omáčky. Na ni položíme naši skvělou masovou placku. Dále přidáme několik tenkých plátků rajčat, natrhaný ledový salát a jemně nasekanou červenou cibuli. Vše ještě přelijeme bílou BBQ omáčkou a přiklopíme druhou půlkou housky.
    přelijeme bílou BBQ omáčkou a přiklopíme druhou půlkou housky.
    Skvělé je že v restauračním provozu můžeme mít všechny tyto ingredience nachystané a připravené k okamžitému použití v chladícím pultu (chladící pult).

    Ale co by to bylo za Burger bez smažené přílohy. A proto si nyní připravíme skvělé a křupavé cibulové kroužky v pivním těstíčku.

  7. Cibuli si nakrájíme na cca 1 cm tlustá kolečka která rozebereme . V míse si smícháme hladkou mouku, vejce, pivo, sůl a pepř (nerezové mísy a metličky). Vše důkladně promícháme aby jsme neměli v těstě hrudky. Těsto musí být hodně husté aby nám na cibulových kroužcích dobře drželo. 
  8. Rozehřejeme si na sporáku v hrnci olej . Cibulové kroužky promícháme s troškou hladké mouky a poté jeden po druhém obalujeme v těstíčku a smažíme. Při smažení kroužky obracíme aby byli krásně zlatavé ze všech stran. 
  9. Po vyjmutí z oleje už jen osolíme, opepříme a máme hotovo.

picture

 

Seznam použitého vybavení:

  1. Mlýnek na maso
  2. Hnětač na těsto
  3. Gril
  4. Šokér
  5. Obracečka na gril
  6. Hrnec
  7. Vařečky
  8. Metličky
  9. Nerezové mísy
  10. Sporák
  11. Nůž
  12. Krájecí deska
  13. Chladící pult
  14. Cedníky a síta

Brand chef

Petr Soukup

Poradíme vám se zařízením profi kuchyně

Pro další informace nás kontaktujte na telefonním čísle nebo nám napište prostřednictvím e-mailu

map

ico

Táborská 191/127615 00 Brno - Židenice

ico

Po–⁠Čt: 8:00–⁠17:00Pá:   8:00–⁠16:00

* povinné pole

O vaše data je u nás postaráno. Přečtěte si více o ochraně osobních údajů.