ico0
picture

Jak vybrat gastro vybavení?

Pokud se chystáte na otevření restaurace, hospody, kavárny nebo jiné provozovny v pohostinství, máte jistě starostí nad hlavu. Jestliže jste našli vhodný prostor a přetvořili ho k obrazu svému, je na čase vybrat gastrovybavení. Jak na to?

picture

Pokud se chystáte na otevření restaurace, hospody, kavárny nebo jiné provozovny v pohostinství, máte jistě starostí nad hlavu. Jestliže jste našli vhodný prostor a přetvořili ho k obrazu svému, je na čase vybrat gastrovybavení. To bude parťákem vás i vašich zaměstnanců každý pracovní den. Pro úspěšný provoz je tedy důležité tento výběr nepodcenit. V tomto článku se zaměříme na faktory, které byste měli zvážit?

1. Jaký chystáte typ provozu?

Prvním kritériem je typ vašeho provozu. Je to elegantní restaurace, rychlé občerstvení nebo kavárna? Každý typ provozu vyžaduje odlišné vybavení. Například pokud se chystáte otevřít restauraci budou pro vás asi zásadnější pece a konvektomaty grily než zmrzlinovače a výdejníky zmrzliny. Naproti tomu při plánování cukrárny nejspíš nebudete shánět výčep s šesti pípami.

2. Kvalita a trvanlivost

Gastro vybavení je investicí do vašeho podniku, a proto je důležité vybrat vybavení, které je nejen kvalitní, ale také odolné a trvanlivé. Myslete na dlouhodobou perspektivu. Kvalitní vybavení může sice stát více, ale často se vyplatí v dlouhodobém horizontu, protože vám ušetří náklady na opravy a výměnu. A v případě, že byste se rozhodli s podnikáním v gastruly skoncovat, dokážete kvalitní a neopotřebované vybavení poslat dál.

3. Pozor na hygienu

V gastronomickém odvětví je hygiena klíčová. Ujistěte se, že vybavení, které vybíráte, splňuje všechny bezpečnostní a hygienické normy. To platí zejména pro zařízení, která přicházejí do styku s potravinami, jako jsou ledničky, myčky nádobí a kuchyňské nástroje. Investice do bezpečného a hygienického vybavení vám může ušetřit nepříjemnosti s hygienickou kontrolou.

4. Rozpočet je bič

Samozřejmě, že rozpočet je důležitým faktorem při výběru gastro vybavení. Je důležité najít rovnováhu mezi kvalitou a cenou. Rozpočet je třeba pečlivě plánovat a zohlednit všechny potřeby vašeho provozu. Může se stát, že budete muset některé položky vybavení upřednostnit nebo hledat alternativy. Případně si uvědomíte, že nelze mít všechno hned a budete provoz rozšiřovat postupně za chodu.

5. Dobrá rada je nad zlato!

Nechte si poradit od profesionálů v oboru, kteří vám mohou doporučit nejvhodnější vybavení pro vaše potřeby. Zaměřte se na efektivitu a funkčnost. Usnadní vám tahle myčka provoz v kuchyni? Je tento stroj na čokoládu opravdu nutný? A v čem tkví výhody kávovarů této značky? To vše vám může pomoci zvýšit efektivitu vašeho provozu.

6. Rozměry

Na tohle musíte dbát už při plánování prostoru. Ať už začínáte malou provozovnu, nebo rozjíždíte restauraci pro 150 lidí. Někam se to musí vejít a vy mezi to. Uvažujte jako uživatel. Pokud se budete ke kávovaru prodírat uzoučkou uličkou mezi gastro nádobami, asi si moc nepomůžete. Vzhled má také svůj význam, zejména pokud jde o restaurace a kavárny. Vybavení by mělo ladit s celkovým designem vašeho provozu a vytvářet příjemnou atmosféru pro hosty.

7. Design a značky

Svůj význam má samozřejmě i vzhled. Zejména tam, kde je vybavení přímo na očích nejen vám, ale hostům. Vybavení by mělo ladit s celkovým designem vašeho provozu a vytvářet příjemnou atmosféru.

Vybírejte si zboží od důvěryhodných dodavatelů, kteří nabízí kvalitní a certifikované produkty. Prozkoumejte značky a čtěte recenze od ostatních klientů. Spolupráce s renomovaným dodavatelem vám může ušetřit starosti s reklamacemi a servisem.

Výběr gastro vybavení může ovlivnit úspěch vašeho podnikání. Dopřejte si na něj čas, aby splňovalo vaše potřeby a přispějte tak k dlouhodobému úspěchu vašeho podniku. V našich katalozích naleznete široký výběr zboží pro gastro provozovny všech typů. A pokud si nevíte rady, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám poradíme.

Brand chef

Petr Soukup

Poradíme vám se zařízením profi kuchyně

Pro další informace nás kontaktujte na telefonním čísle nebo nám napište prostřednictvím e-mailu

map

ico

Táborská 191/127615 00 Brno - Židenice

ico

Po–⁠Čt: 8:00–⁠17:00Pá:   8:00–⁠16:00

* povinné pole

O vaše data je u nás postaráno. Přečtěte si více o ochraně osobních údajů.