ico0
picture

Hovězí Rib Eye s omáčkou Chimichurri

Sice se nám pomalu blíží grilovací sezóna ke svému konci ale i tak není nikdy na škodu zpříjemnit si den skvělým hovězím steakem s dobrou omáčkou. A proto si dnes jeden takový steak připravíme.

picture

picture

Hovězí steak:

  • Hovězí vysoká roštěná
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Olivový olej
  • Čerstvý rozmarýn

 

 

Omáčka Chimichurri:

picture

  • Velká hrst nasekané hladkolisté petržele
  • 2 Nastrouhané stroužky česneku
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého oregana
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce mleté uzené papriky
  • 1 nasekaná chilli paprička
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Červený vinný ocet

 

Postup:

  1. Hovězí Rib Eye neboli také vysokou roštěnou si hezky očistíme a nakrájíme na pěkné 250g porce. Ale odřezky z masa nebudeme vyhazovat. Můžeme si je schovat a později použít třeba na mleté maso (mlýnky na maso) nebo na omáčku demi glace a jiné zajímavé recepty. Proto si odřezky pečlivě zavakuujte protože jedině tak docílíte toho že se vám maso nezkazí a bude se vám skvěle skladovat (Vakuovačky).
  2. Pokud máte tu možnost a čas nato to udělat zavakuujte si jednotlivé porce steaků spolu s troškou olivového oleje, soli, pepře a větvičkou čerstvého rozmarýnu. Tyto všechny ingredience na mase zapůsobí jako skvělá marináda která vám maso nádherně zevnitř ochutí a provoní. Nechejte maso takhle zavakuované alespoň 24 hodin.
  3. Maso vytáhněte z vakuovacího sáčku pečlivě osušte a jemně osolte a opepřete.
  4. Na rozpálený gril si naneste olej a dejte grilovat váš steak (grily). Zatím si rozpálíme konvektomat na pečení na teplotu 180c (konvektomaty). Steak po prudkém opečení z obou stran vložíme do konvektomatu a pečeme na propečenost jakou si přejete.
  5. Než se nám steak propeče uděláme si omáčku chimichurri. Nasekáme si do mísy (nerezové mísy, nůž, prkýnko) hladkolistou petržel, oregáno, tymián a chilli papričku na co nejjemnější kousky. Přidáme na jemno nastrouhaný česnek (struhadla), mletou uzenou papriku, olivový olej, sůl, pepř a vinný ocet podle chuti.
  6. Jakmile máme steak propečený podle naší chuti vyndáme jej z konvektomatu a necháme ho cca 2 minuty odpočinout než jej nakrájíme. 
  7. Krásně růžový steak na talíři přelijeme skvělou omáčkou chimichurri a už jen vychutnáváme. 

picture

 

Seznam použitého vybavení:

  1. Vakuovačka
  2. Nůž
  3. Prkýnko
  4. Gril
  5. Konvektomat
  6. Struhadlo
  7. Nerezové mísy
  8. Obracečka

Brand chef

Petr Soukup

Poradíme vám se zařízením profi kuchyně

Pro další informace nás kontaktujte na telefonním čísle nebo nám napište prostřednictvím e-mailu

map

ico

Táborská 191/127615 00 Brno - Židenice

ico

Po–⁠Čt: 8:00–⁠17:00Pá:   8:00–⁠16:00

* povinné pole

O vaše data je u nás postaráno. Přečtěte si více o ochraně osobních údajů.