ico0
picture

Pravý hovězí Hamburger

Pomalu a jistě se nám sice blíží grilovací sezóna ke konci, ale i tak není nikdy pozdě na kvalitní a dobře udělaný poctivý hamburger. S pořádným Hamburgerem se vaše grilování stane jedinečnou akcí na kterou vaši zákazníci rozhodně jen tak nezapomenou a budou se k Vám rádi zase vracet. V dnešní době je celkem běžné najít jakoukoli restauraci která připraví pro zákazníka Hamburger. Ale každá restaurace si je upravuje tak trochu podle svého a proto my se nyní podíváme jak připravit takovou jednoduchou Americkou klasiku která když je dobře udělaná je skvělá i v konkurenci ostatních Hamburgerů.

picture

Hamburger:

picture

 

  • Hovězí krk - 1,7kg
  • Cibule větší - 2ks
  • Worchesterová omáčka - 0,1dcl
  • Sůl
  • Čerstvě namletý pepř
  • Olej na ogrilování
  • Hamburgerová bulka - 10ks
  • Kečup
  • Plnotučná hořčice
  • Větší rajče
  • Kyselá okurka
  • Ledový salát

 

Domácí Hranolky:

picture

 

  • Větší brambory - 2,5kg 
  • Slunečnicový olej na smažení
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

 

Postup:

  1. Hovězí maso pomeleme v mlýnku na maso. (mlýnek),K pomletému masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli (nůž a prkýnko)(část nasekané cibule si necháme stranou na dokončení našeho hamburgeru), worchester, sůl a pepř podle  chuti. 

Aby jsme ušetřily naše ruce a nemuseli bojovat s mícháním takové dávky masa použijeme k důkladnému promíchání hnětač (hnětač na těsto).

  1. Po důkladném promíchání masové směsi vytvarujeme krásné masové placky. Mezitím co tvarujeme placky si rozpálíme gril (grily). Výběr grilu je velice důležitý protože kvalitní gril dělá kvalitní jídlo. Bez dobrého grilu prostě nemůžete dobře ugrilovat vaše maso.
  2. Jakmile je gril rozpálený potřeme ho olejem a maso začneme grilovat. Opékáme z každé strany 5-7 minut podle toho jak moc je chcete mít propečené. Ke konci opékání masa přidáme na gril hamburgerovou housku kterou také hezky dozlatova opečeme ze všech stran.
  3. Po opečení housky potřeme spodní část pěknou vrstvou hořčice. Na ni rozprostřeme natrhaný ledový salát na který položíme naše skvělé grilované maso. Na maso rozprostřeme plátky rajčat a plátky okurky které jsme si nakrájeli . Posypeme jemně nasekanou cibulkou a vše zakápneme kečupem a trochou hořčice (dózy na hořčici a kečup). Je skvělé že všechny tyto suroviny můžeme mít připraveny předem a uchovávat je připravené k výdeji v krásně vychlazeném výdejním pultu (chladící pult). Díky tomu se při větším množství objednávek od zákazníků nemusíme bát že nám nějaká surovina dojde a máme vše po ruce.
  4. Celý hamburger přiklopíme vrchní částí housky a máme hotovo.

Ale co by to bylo za Hamburger bez pořádné porce domácích hranolek.

      1. Brambory i se slupkou pečlivě omyjeme a vložte do vroucí osolené vody (hrnce). Vařte tak dlouho aby byli uvařené pouze napůl (sporáky).
      2. Jakmile budou brambory napůl uvařené vyjměte je z hrnce a nechte rychle vychladnout. Je nutné je rychle šokově vychladit jelikož jsou brambory horké a pokud by jsme je šokově nezchladily pořád by se svojí vnitřní teplotou uvnitř vařily. To by mohlo mít za následek že by byli po vychladnutí úplně uvařené a to nechceme (šokéry).
      3. Po vychladnutí brambory nakrájíme  na tvar hranolek a můžeme je smažit (fritézy) v rozpáleném oleji na 190 stupňů. Je hlavně důležité mít kvalitní fritézu která je schopná rychle dohnat teplotní ztrátu vzniklou při vložení studených hranolek. Jinak by se nám mohlo stát že se nám v oleji budou hranolky spíše vařit než smažit a to přece nikdo nechce. Nikdo nechce mít hranolky na kaši. Proto je důležité mít dobře vybranou fritézu.
      4. Hranolky usmažíme dozlatova. Čas smažení hranolek se může lišit podle toho jak máte hranolky velké.
      5. Po usmažení hranolky vyjmeme z fritézy, důkladně osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem a můžeme podávat.

picture

 

Seznam použitého vybavení:

    1. Mlýnek na maso
    2. Hnětač na těsto
    3. Gril
    4. okér
    5. Fritéza
    6. Nůž
    7. Prkýnko
    8. Hrnec + poklice
    9. Nádoby na kečup a hořčici
    10. Chladící pult
    11. Sporák

Brand chef

Petr Soukup

Poradíme vám se zařízením profi kuchyně

Pro další informace nás kontaktujte na telefonním čísle nebo nám napište prostřednictvím e-mailu

map

ico

Táborská 191/127615 00 Brno - Židenice

ico

Po–⁠Čt: 8:00–⁠17:00Pá:   8:00–⁠16:00

* povinné pole

O vaše data je u nás postaráno. Přečtěte si více o ochraně osobních údajů.